Programok

Családi nap – központban a fenntarthatóság

November 16-án várunk kicsiket és nagyokat családi napunkra, melyet a fenntarthatóság jegyében szerveztünk. A program keretében meghallgathatjátok Antal Évit, a Vászonzsákos lányt, hogy hogyan termelt ki fél év alatt csupán egy befőttesüvegnyi szemetet és Fa Kinga tanácsait, hogy hogyan spóroljunk a konyhapénzzel.
 

Tovább

KAMASZPANASZ! Szemtől szemben partnerként - konfliktuskezelés máshogy.

Kamaszpanasz. Szülő-serdülő konfliktus rendezése mediációval. (egyéni mediáció)

Tovább

Pilates

Tornázz velünk az Egyszülős Központban. Nagy Patrícia Pilates oktató segítségével kimozogjuk magunkból a hét során felgyülemlett streszt, közben pedig elsajátítjuk a szép tartás és tudatos mozgás alapjait.

Tovább

Munka a kicsi mellett

Böngészés helyett kérdezd szakemberünket, dr. Makó Klaudiát

Tovább

Coaching

A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység. A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását.
Célja az egészséges, de bizonyos nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek, szervezeteknek való segítségnyújtás.

 

 

Tovább

Festő kurzus akvarellel

Rendhagyó festőkurzussal várunk benneteket a következő alkalommal.

Képeslapokat készítünk, amit a családszervezetek JÓTÉKONYSÁGI ADVENTI VÁSÁRÁN adunk el.
Ezzel támogatva a szívbeteg gyermekeket.
Tovább

Mit meséljek, hogyan meséljek?

Előadás az otthoni mesélés fontosságáról szülőknek.

Az előadások célja bevezetni a szülőket a mese világába, hogy felismerjék a mesékben rejlő kincset és tudást, ezáltal tudatosabban és minél többet meséljenek gyermekeiknek. Beszélgetünk arról, hogy melyik életkorban kinek, mit meséljünk és hogyan, illetve hogy milyen hatása van a mesének? 
 

Tovább

Jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadást biztosítunk a nehéz jogi problémával szembesülő egyedülálló szülőknek. Az ingyenes tanácsadás 20 perces konzultációt vagy e-mailes válaszadást biztosít a probléma komplexitásától függően. Nem jelent jogi képviseletet.

Jogi tanácsadás: csütörtökönként

 

Tovább

Maszatoló kicsiknek

Minden pici gyereknek nagy öröm és jó játék megismerkedni új, általuk még nem tapasztalt anyagokkal, létrehozni valamit, nyomot hagyni, felfedezni. Erre kínál lehetőséget a Maszatoló, ahol anyukák és gyerkőceik együtt tapasztalhatják meg a közös alkotás örömét. Pici kezek sokat ügyesednek egy-egy ilyen alkalommal, az édesanyák segítő kezei pedig megteremtik a lehetőséget, hogy minden alkalommal egy saját alkotással, és pozitív élményekkel gazdagodva térjenek haza.
 
 

Tovább

Családi Apa nap – apákról, de nem csak apáknak

Magyarországon az egyedül nevelő szülők 14%-a férfi, akik problémáiról, érzéseiről ritkán beszélünk.
Ezt a hiánypótló szerepet vállalja az Egyszülős Központ december 7-én családi rendezvényével.

Tovább