Programok

Stresszoldó beszélgetés

A jelenlegi helyzet mindenkit más kihívás elé állít. Ha úgy érzed, hogy jó lenne a problémáidat átbeszélni valakivel, hogy jól jönne egy segítő kéz: én nyújtom az enyémet az online térben, mert hiszem, hogy együtt könnyebb. 
 

Tovább

Énidő a karanténban

Egyszülős vagy? Otthon egyedül a gyerekekkel? Kikapcsolódnál a hétköznapokból?

A jelenlegi helyzet mindenkit más kihívás elé állít. Ha azt gondolod, hogy igen, ez most ez van, de fókuszáljunk ebben a helyzetben a jóra, a hálára, az összefogásra. Itt a helyed az online csoportos beszélgetéseinken. 

 

Tovább

TAVASZI MEGÚJULÁS PROGRAM

„Közösen könnyebb könnyebbnek lenni!” mottóval április közepétől egy fél éven keresztül futó életmódváltó program indul az Egyszülős Központban. Az életmódváltás középpontjába a közösség motiváló erejét helyezzük, ugyanis meggyőződésünk, hogy a folyamatos kapcsolattartás és a rendszeres személyes összejövetelek újra és újra friss erőt adnak azoknak, akik tenni szeretnének az egészségük megőrzéséért és egészségesebbek, fittebbek, csinosabbak szeretnének lenni.
 

Tovább

Önvédelemi tréning

Védekezz és védelmezz! - önvédelmi workshopunkon olyan gyakorlati technikákat sajátíthatsz el,  mely egy esetleges utcai konfliktushelyzetben segítségedre lehet a fizikai bántalmazással szemben, akár önmagad, akár mások megvédésére.  A megszerzett ismeretek birtokában emellett olyan magabiztosságra is szert tehetsz, amivel az említett konfliktusokat akár távol is tudod tartani magadtól.
 
Tovább

Beszéljük meg, de hogyan? - gyermek csoport

Az 5 alkalmas csoportfoglalkozás a elősegíti a pozitív változást a szociális viselkedés és a kooperációs készségek területén. Nyelvi és egyéb kommunikációs készségek fejlesztése (verbális, nonverbális kommunikáció).
Segíti a gyermekeket abban, hogy képesek legyenek felmérni valódi szükségleteiket és határaikat. Fejeszti az érzelmi intelligenciát. Segíti a jól működő társas kapcsolatok kialakítását, sikeres együttműködést a felnőttekkel és a kortársakkal egyaránt.
 

Tovább

BESZÉLJÜK MEG! DE HOGYAN?

A mindennapi élet egyik legnagyobb nehézsége az együttműködést, egymás megértése és elfogadása. Az 5 alkalmas szülői tréning központi témája: amennyiben én jól vagyok és erős vagyok, akkor a szülői jelenlétem is ennek megfelelő.

Tovább

Jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadást biztosítunk a nehéz jogi problémával szembesülő egyedülálló szülőknek. Az ingyenes tanácsadás 20 perces konzultációt vagy e-mailes válaszadást biztosít a probléma komplexitásától függően. Nem jelent jogi képviseletet.

Jogi tanácsadás: csütörtökönként

 

Tovább

"Saját utak" - Leválófélben a gyermekem. Hogyan tudom ezt jól kezelni?

 

 Az egyszülős családtípus velejárója, hogy a szülő a gyerek leválásának problémájával gyakran magára van utalva.
 Programunk egyik célja, hogy a leválással kapcsolatos feszültségekre a résztvevők rálássanak és a kitekintésben segítséget kapjanak.

Tovább

„Mozaik a családom” – szülőcsoport mozaikcsaládban élőknek

Csoportban minden sokkal könnyebb. Az ember megélheti, hogy nincs egyedül a problémájával, hogy mások is járnak hasonló cipőben, mint ő. Olyan közegben, ahol mindenki megélte azt, amit mi, nem kell magyarázkodni, hiszen a csoport tagjai értik miről beszélünk.

Tovább

Coaching

A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység (nem minősül pszichoterápiának). A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását.
Célja az egészséges, de bizonyos nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek, szervezeteknek való segítségnyújtás.

 

 

Tovább