Közösségi programok

Alapítványunk 2018 tavaszán közösségfejlesztési folyamatot indított el annak érdekében, hogy minél több, gyerekét nevelő szülőt megtaláljunk és közösségi tevékenységekbe bevonva, közösen megoldjuk azokat a problémákat, ami egyedül nem megy. Alakult egy közösségfejlesztő csoport, akik áprilisban közösségfejlesztő képzésen vettek részt, ami után interjúkat készítettek gyereküket egyedül nevelő szülőkkel, vagy őket segítőkkel.
Úgy gondoljuk, hogy még mások bekapcsolódnának ebbe a folyamatba és megosztanák a többiekkel, hogy milyen egyedülálló szülőnek lenni, mi az amiben a közösség erejével, összefogással tudnának előbbre lépni, problémáikat megoldani. Ennek érdekében szervezzük az első közösségi beszélgetést, amelyet még több találkozás követ.

Szívesen látunk mindenkit, aki egyedül neveli a gyermekét/gyermekeit vagy segít neki a gyermeknevelésben. Szülőket, nagyszülőket, barátokat, szomszédokat. Hívd meg őket is!

A gyereknevelés kérdőjelei - Beszélgető fórum egyedülálló szülőknek

A havi rendszerességű fórumunkon a gyereknevelés témakörében osztjuk meg tapasztalatainkat egymással. A csoport tagjai egymás példáiból, sikereiből, nehézségeiből tanulva kapnak megoldást a saját életükben előforduló dilemmákra.

Tovább

„Mozaik a családom” – szülőcsoport mozaikcsaládban élőknek

Csoportban minden sokkal könnyebb. Az ember megélheti, hogy nincs egyedül a problémájával, hogy mások is járnak hasonló cipőben, mint ő. Olyan közegben, ahol mindenki megélte azt, amit mi, nem kell magyarázkodni, hiszen a csoport tagjai értik miről beszélünk.

Tovább

Leválás Klub

Ha érdekel a téma és érintett vagy benne, látogass el "Leválófélben" témájú klubfoglalkozásainkra. Nem ígérünk terápiát és megoldásokat, de ígérünk meghitt beszélgetési lehetőséget hasonló helyzetben lévőkkel, az őszi Saját utak - Leválás csoport egy-egy résztvevőjével, a témában érintett és jártas mentálhigiénés szakemberrel. 
 

Tovább

Alakformáló edzés

Vidám, zenés alakformáló órákra invitálunk benneteket szerdánként, hogy levezessük a stresszt és jobb közerzettel távozzunk. 

Tovább

Nem csak a húszéveseké a világ

Sokszor észre sem vesszük, hogy a nagyszülők milyen fontos és nélkülözhetetlen részei a családnak, főleg az egyszülős családokban, ahol nagyon sokszor rájuk is sok feladat hárul. Éppen ezért, szeretnénk nekik kedveskedni egy zenés-táncos délutánnal.

 

Tovább

Családi nap – központban a fenntarthatóság

November 16-án várunk kicsiket és nagyokat családi napunkra, melyet a fenntarthatóság jegyében szerveztünk. A program keretében meghallgathatjátok Antal Évit, a Vászonzsákos lányt, hogy hogyan termelt ki fél év alatt csupán egy befőttesüvegnyi szemetet és Fa Kinga tanácsait, hogy hogyan spóroljunk a konyhapénzzel.
 

Tovább

Mit meséljek, hogyan meséljek?

Előadás az otthoni mesélés fontosságáról szülőknek.

Az előadások célja bevezetni a szülőket a mese világába, hogy felismerjék a mesékben rejlő kincset és tudást, ezáltal tudatosabban és minél többet meséljenek gyermekeiknek. Beszélgetünk arról, hogy melyik életkorban kinek, mit meséljünk és hogyan, illetve hogy milyen hatása van a mesének? 
 

Tovább

Apa is csak egy van - apák a Köz(ép)pontban

Családi Apanap apákról, nem csak apáknak

Magyarországon az egyedül nevelő szülők 14%-a férfi, akik problémáiról, érzéseiről ritkán beszélünk.
Ezt a hiánypótló szerepet vállalja az Egyszülős Központ december 7-én családi rendezvényével.

Tovább

Munka a kicsi mellett

Böngészés helyett kérdezd szakemberünket, dr. Makó Klaudiát

Tovább

Kincses sziget kalózokkal

Gyere,  vár tégeg a kaland!

Tovább