„VAN EGY ARANYSZÁL AZ EMBERBEN, AZ ÖNBECSÜLÉS FONALA”


Helyszín

Egyszülős Központ

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Jelenleg nem lehet időpontot foglalni.

Programinformációk

„VAN EGY ARANYSZÁL AZ EMBERBEN, AZ ÖNBECSÜLÉS FONALA” | 2018. szeptember 28. (péntek)

Döntéseink útjai, önbecsülésünk háttere,

Pál Feri előadása egyedül nevelő szülőknek
 
Magyarország jelenleg egyik leginspiratívabb előadója, a mentálhigiéné egyik bátor gondolkodója Pál Ferenc, vagy ahogy mindenki hívja őt: Pálferi tart inspirációs előadást az Egyszülős Központban egyedül nevelő szülőknek.

Előadó:

Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakértő. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, juniorkorúként felnőtt magyar magasugróbajnok lett. Teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Több mint tizenöt éve tart teltházas előadásokat lélektani és spirituális témákban, amiket ő maga egyszerűen csak „alkalmaknak” hív. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára. Önismereti csoportokat vezet a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és a vonatkozó szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, humoros történetek mesélésére építő stílus.  Létrehozta a Pálferi Teljes Életért Közhasznú Alapítványt, melyen belül munkatársaival mentálhigiénés szolgálatot működtetnek a testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális jóllét előmozdítása és fejlesztése érdekében. Idáig öt könyve jelent, és közel húsz kötetben olvashatók az írásai.

Program:

Pál Feri két témakört mutat be színes történetekkel és példákkal. Először a döntés és a jóllét kérdését vizsgálja. Miért van az, hogy jobban élünk, de rosszabbul vagyunk? Bemutatja a szabad választások és döntések lélektani hátterét – van-e a döntéseknek ára? A döntés: szükséglet vagy hiány? A döntés mint élvezet és teher. A döntés mint nyereség és veszteség. A döntés mint szabadság és felelősség. Ezt a témát a megelégedettség titkának és a jóllét három feltételének bemutatása kerekíti le. A másik témakör az önbecsülés. Az önbizalom és a pozitív önértékelés még nem önbecsülés. Amikor nincs mellettünk senki, egyedül vagyunk, vagy magunkkal? Jó társaság vagyunk magunknak? Az elmélyüléshez, a megismeréshez bemutatja az önbecsülés négy típusát (nélkülöző, életélvező, kényszerteljesítő, szabad cselekvő). Hangsúlyozza, hogy az önbecsülés a teljes önmagunkra vonatkozik, az egész személyiségünkre, és a teljes életutunkra. A létezésünkhöz kapcsolódik, és nem a birtokláshoz, teljesítményhez. Az emberi méltóságunkat, az értékességünket tárja föl, és az egymáshoz tartozásunkat, együttműködésünket határozza meg. Mély és magával ragadó gondolatok egy különlegesen jókedvű és színes előadás formájában.

Regisztráció után a jelentkezéseket e-mailben igazoljuk vissza.