TARI ANNAMÁRIA - CSALÁDI ÉLET ÉS ONLINE GYEREKEK A XXI.SZÁZADBAN...


Helyszín

Egyszülős Központ

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Jelenleg nem lehet időpontot foglalni.

Programinformációk

CSALÁDI ÉLET ÉS ONLINE GYEREKEK A XXI.SZÁZADBAN... | 2019. február 21. (csütörtök) 17:00

Tari Annamária

 

 

Előadó: Tari Annamária, pszichoanalitikus, pszichoterapeuta, szűkebb szakterülete a pszichoanalízis.

A témában megjelent Y és Z generáció c. könyvei mellett előadásai, cikkei sokak által olvasott nemcsak gondolatébresztők, hanem szerepüket felelősséggel vállaló szülők útmutatói a digitális zaj világában.


 

 

 

 

 

Program: A digitális generációkkal kapcsolatos kutatások egyre inkább alátámasztani vélik az online tér fokozódó szerepét az örömkeresés és az intimszféra átalakulásában.  Az önbecsülés és önértékelés, az intimitáshatárok alakulása, az önreflektív igény is változóban van, mert az online tér nárcisztikus tulajdonságok tekintetében felülreprezentált, személyiségre gyakorolt hatása pedig szintén rendkívül összetett.

A szakemberek, szülők feladata komplex, és nem mindegy, hogy pozitív hozadékkal jár vagy veszélyekkel terhes. Az emberi kapcsolatok szerepe továbbra is vitathatatlan, főként, ha azok a realitásban is működnek. Szülőként nap mint nap szembesülünk a digitális-tér „beszippantó” hatásával – a felelősség és hitelesség, valamint a konstruktív vita szerepe itt is óriási: hogyan teremtsünk egyensúlyt az on- és offline világban, hogyan adjuk meg a választás örömteli szabadságát gyerekeinknek és persze családon belül egymásnak.

A mostani generáció élete, gyerekkora és ismeretszerzése eltérő, mindez konfliktusokat eredményezhet, melyeket jó lenne megérteni, hogy kezelni is tudjuk őket. Komoly és fontos kérdéseket járunk körbe, melyeknek mélyére tekintve egyrészt eredményesebben tudjuk elfogadni egymás motivációit, másrészt  működőképes megoldási alternatívát tudunk kínálni egymásnak.

Program hossza: 2019. február 21. (csütörtök) 17:00 - 19:00
 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
A program alatt gyerekfelügyeletet nem tudunk biztosítani, a játszóház zárva tart!
 
Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány „Kapcsolj ki” mobilmentes rendezvénysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.