Mediáció


Helyszín

Egyszülős Központ, Kiscsoportos terem

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Programinformációk

IDŐPONT FOGLALÁSÉRT KATTINTS A FENTI NAPTÁRBAN A SÖTÉTKÉK MEZŐRE!
 
A beszélgetés ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, ilyen jellegű igényedet kérjük jelezd a Németh Dorka játszóházvezetőnek.

Árak:

Egyszülős Kártya nélkül: 45 000 Ft

Egyszülős Kártyával: ingyenes

 
A mediáció vagy közvetítői eljárás vitarendezést jelent. A vitában álló felek egy független harmadik fél, a mediátor jelenlétében és szabályait betartva folytatnak párbeszédet, az ő irányításával jutnak el a konfliktushelyzet megoldásához.
A mediáció előnye, hogy a felek a saját életükre vonatkozó döntéseket maguk hozzák meg. Ennek köszönhetően egyedi megoldások születnek, hiszen a konfliktus lezárását teljes mértékben a saját helyzetükre szabhatják. Ez az oka annak, hogy a mediációs folyamat során kidolgozott megoldások minden érintett számára elfogadhatók. A mediációs eljárás további előnye, hogy gyorsabb és olcsóbb, mint a pereskedés. A közvetítői folyamat néhány hét, maximum 3-4 hónap alatt lezajlik.

Fontos, hogy a mediátor nem hoz döntést, az ő feladata a megoldáskeresés folyamatának irányítása. A vitában álló felek saját maguk határoznak minden felmerülő kérdésben. A folyamat végén megállapodás születik, amibe csak az kerül bele, amit mindkét fél egyaránt jóváhagyott. A mediátort teljeskörű titoktartás kötelezi.
A mediáció párkapcsolati problémák, válási viták, üzleti konfliktusok és közösségek többszereplős konfliktusainak (pl. lakóközösség, iskolai vagy munkahelyi közösség) rendezésére alkalmas.
 

Velük találkozhatsz a személyes konzultáción:
 
Válás mediációval | következő időpont: egyeztetés alatt
dr. Radics-Takács Petra és dr. Kóródi Mária
dr. Kóródi Mária jogász, mediátor, coach
dr. Radics-Takács Petra jogász, mediátor, család- és párterapeuta jelölt
 
 
Társas mediációban segítünk abban, hogy válásotok békés legyen, viszonyotok
akár barátivá is válhasson. Célunk az, hogy higgadt, pártatlan és bizalmas légkörben, minél kevesebb sérüléssel tudjátok megbeszélni elválásotok részleteit.  Mindemellett fontos szempont, hogy a mediáció gyorsabb és jóval olcsóbb folyamat, mint a bírósági eljárás.
 
 
 
 
 
 
 
 
Segíthetünk abban, hogy
- beszélni tudjatok a számotokra fontos dolgokról akkor, amikor már úgy érzitek, nem tudtok egymással beszélni,
- újra együtt tudjatok működni a gyereknevelésben,
- vagyoni ügyeitekben higgadtan tudjatok dönteni,
- vitás kérdésekben meg tudjatok egyezni, ezzel elkerülve a hosszadalmas bírósági procedúrát.

Ajánljuk mindazoknak, akik válás előtt, válás közben vagy válás után kívánják partnerükkel kapcsolatukat rendezni.  
 
Mire számíthatsz?
Alkalmanként max. 3 órában beszélünk a vitás kérdéseitekről, és ha ebből megállapodás is születik köztetek, azt a bíróság elfogadja a válási folyamat során, a tárgyalt kérdésekben ez alapján hoz döntést az ügyetekben. Maximum 3 alkalommal találkozunk.
 
Konfliktuskezelés, békéltetés | következő időpont: 2019. június 5. (szerda) 17:00 - 19:00 (120 percben)
Dr. Szirti Beáta 

 

Dr Szirti Beáta

 

Tanár és kommunikációs szakember vagyok. Mintegy 15 éve foglalkozom a kölcsönös tiszteleten és őszinteségen alapuló kommunikációs módszerekkel. Tanárként doktoráltam az ELTE-n, pszichológiai tanulmányaimat is itt, a tanárszakon végeztem. Sok éve tanulmányozom a Gordon kommunikáció és a játszmaelmélet elveit. Öt éve dolgozom örökbefogadások során referensként. Konfliktuskezelő szakemberi képzésemet a Partners Hungary Mediációs Központnál végeztem. 

 

 

 

Segítek egy olyan közeg megteremtésében, ahol Önök saját megoldásokat dolgozhatnak ki. Kimozdulhatnak a mindennapokban rögzült, kilátástalannak tűnő feszültségek és konfliktusok holtpontjáról. A közös munka során mindkét fél igényei és szükségletei teret kapnak. A felek együtt keresnek lehetséges megoldásokat, gyakran teljesen új, minden résztvevő számára elfogadható megoldást találnak. Mivel a döntés közös, annak megvalósulására is nagyobb a résztvevők hajlandósága. A konfliktuskezelési folyamat vezetőjét teljeskörű titoktartás kötelezi. S némi statisztika: a konfliktuskezelésre érkező esetek mintegy 85%-a zárul olyan megállapodással, amit a felek be is tartanak.

 
Ez a források szerint több, mint kétszerese a bírósági döntések kapcsán kimutatott aránynak (30%). (forrás: https://partnershungary.hu/szolgaltatasaink/mediacios-szolgaltatas/ ) 
Olyan feleknek, akik között egy vagy több témában megakadt a kommunikáció, és ezt mindkét fél szeretné helyreállítani, illetve mindkettejük részére elfogadható megoldást keresni (iskolai, családi, munkahelyi vagy baráti konfliktusok, hagyatéki, láthatási, válási nézeteltérések). Középiskolás fiataloktól kezdve minden korosztálynak.