Mediáció


Helyszín

Egyszülős Központ, Kiscsoportos terem

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Programinformációk

IDŐPONT FOGLALÁSÉRT KATTINTS A FENTI NAPTÁRBAN A SÖTÉTKÉK MEZŐRE!
 
A beszélgetés ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, ilyen jellegű igényedet kérjük jelezd a Németh Dorka játszóházvezetőnek.
 
A mediáció vagy közvetítői eljárás vitarendezést jelent. A vitában álló felek egy független harmadik fél, a mediátor jelenlétében és szabályait betartva folytatnak párbeszédet, az ő irányításával jutnak el a konfliktushelyzet megoldásához.
A mediáció előnye, hogy a felek a saját életükre vonatkozó döntéseket maguk hozzák meg. Ennek köszönhetően egyedi megoldások születnek, hiszen a konfliktus lezárását teljes mértékben a saját helyzetükre szabhatják. Ez az oka annak, hogy a mediációs folyamat során kidolgozott megoldások minden érintett számára elfogadhatók. A mediációs eljárás további előnye, hogy gyorsabb és olcsóbb, mint a pereskedés. A közvetítői folyamat néhány hét, maximum 3-4 hónap alatt lezajlik.

Fontos, hogy a mediátor nem hoz döntést, az ő feladata a megoldáskeresés folyamatának irányítása. A vitában álló felek saját maguk határoznak minden felmerülő kérdésben. A folyamat végén megállapodás születik, amibe csak az kerül bele, amit mindkét fél egyaránt jóváhagyott. A mediátort teljeskörű titoktartás kötelezi.
A mediáció párkapcsolati problémák, válási viták, üzleti konfliktusok és közösségek többszereplős konfliktusainak (pl. lakóközösség, iskolai vagy munkahelyi közösség) rendezésére alkalmas.
 

Velük találkozhatsz a személyes konzultáción:
 
Szőke Katalin

Szőke Katalin | Hétfőnként 17-19 óra között

 Mediátorként abban tudok segíteni, hogy elakadt konfliktushelyzetekben a vitában álló feleket egy mindkettőjük által elfogadható egyezséghez segítem. A mediáció vagy közvetítői eljárás vitarendezést jelent, a konfliktusban álló felek egy független harmadik fél, a mediátor jelenlétében és szabályait betartva folytatnak párbeszédet, és az ő irányításával jutnak el a konfliktushelyzet megoldásához. A mediátort teljeskörű titoktartás kötelezi.
Fontos tudni, hogy a mediációs eljárás csak abban az esetben vezet eredményre, ha a felek hajlandók meghallgatni a másikat, és elfogadni, hogy neki is lehet igaza.
Ha szeretné tudni, hogy az Ön helyzetében segíthet-e a mediáció, kérem, jelentkezzen be a következő konzultációs időpontomra.