KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS


Helyszín

Egyszülős Központ, Közösségi tér

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Jelenleg nem lehet időpontot foglalni.

Programinformációk

KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS 

Vezeti: Mészáros Zsuzsa, közösségfejlesztő

A közösségi beszélgetésen a hasonló örömöket, problémákat átélő emberek találkoznak és végiggondolják, hogy mi az, amiben közösen tudnának cselekedni önmaguk és mások javára is.

Alapítványunk 2018 tavaszán közösségfejlesztési folyamatot indított el annak érdekében, hogy minél több, gyerekét nevelő szülőt megtaláljunk és közösségi tevékenységekbe bevonva, közösen megoldjuk azokat a problémákat, ami egyedül nem megy. Alakult egy közösségfejlesztő csoport, akik áprilisban közösségfejlesztő képzésen vettek részt, ami után interjúkat készítettek gyereküket egyedül nevelő szülőkkel, vagy őket segítőkkel.
 

Sokan csatlakoztak hozzánk az elmúlt hónapokban, akikkel együtt végiggondoltunk  mi az amire leginkább szüksége van az egyszülőknek, milyen nehézségekkel küzdenek meg nap, mint nap, mi az ami örömet jelent számukra. Több közösségi beszélgetés után kialakulóban van egy közösségi kérdőív, amelynek a célja, hogy bekapcsolja, aktivizálja azokat a szülőket, akik még eddig nem vettek részt közösségi tevékenységben. Szeretnénk ha minél többen tehetségüket, kreativitásukat, tapasztalatukat a közösség javára tudnák hasznosítani, egyben megélni a közösséghez való tartozás felemelő élményét.

A közösségi felmérés témái közül néhány: önsegítő klub létrehozása, álláskeresés segítése, szívesség-szolgálat, csere-bere, szaki lista, egymástól tanulás, jogi-ügyintézési kérdések, szabadidő, hobby, gyermekfelügyelet, nyaralás, sport stb.

A közösségi felmérés kérdőívének próbája szeptember elején lesz, amikor ezzel egyidejűleg szeretnénk megünnepelni azt, hogy idáig eljutottunk.  A pontos időpontról mindenkit értesítünk.

Szívesen látjuk mindazokat, akik szeretnének  csatlakozni a közösségfejlesztési folyamathoz vagy valamilyen közösségi kezdeményezés elindítói lennének, vagy egyszerűen szeretnének egy estét kellemesen és hasznosan eltölteni.

A program regisztrációhoz kötött, de szívesen látunk mindenkit, aki egyedül neveli a gyermekét/gyermekeit vagy segít neki a gyermeknevelésben. Szülőket, nagyszülőket, barátokat, szomszédokat. Hívd meg őket is!

A beszélgetés ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, ilyen jellegű igényedet kérjük jelezd a [email protected] e-mail címen!