KAMASZPANASZ! Szemtől szemben partnerként - konfliktuskezelés máshogy.


Helyszín

Egyszülős Központ

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Programinformációk

KAMASZPANASZ 
Szemtől szemben partnerként - konfliktuskezelés máshogy.
Következő időpont: 2019. november 7. és 20. (16:00 - 17:00)
 
A részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztrációval a jelentkező vállalja, hogy részt vesz mind két foglalkozáson a panaszban érintett kamasszal együtt.
 
Vezeti: Major Kriszti
2015 óta foglalkozom mediációval.  Részt vehettem egy iskolai közösség munkájában, ahol a mediáció,  mint megoldás központú szemlélet, a tanárok hatékony konfliktuskezelési eszközévé vált a mindennapokban. Azért fontos nekem ez a módszer, mert jó, hatékony és alkalmazható. Saját lányomon keresztül tudom, látom a környezetemben és húgom gyerekén, hogy a kiskamaszok nagyon is nyitottak és fogékonyak a változásra, mindent meg lehet velük beszélni, ha komolyan és egyenrangú félként tekintünk rájuk. Felelősségérzetük növekszik azáltal, hogy önként vesznek részt saját problémáik megoldásában, észrevétlenül sajátítva el az erőszakmentes kommunikációt, hogy majd egyszer értő figyelemmel és empátiával kezeljék a konfliktusokat. 
 
Program:
Kamaszpanasz. Szülő-serdülő konfliktus rendezése mediációval. (egyéni mediáció)
Konfliktusok és megoldások a szülők - gyermek kapcsolatban. Csak az aktuális problémák kerülnek megbeszélésre, azok jövőbeni megoldása a cél. Szülőként előfordulhat velünk, hogy helytelenül kommunikálunk, ez helyrehozható. Minden gyerek önálló szuverén egyéniség. Nem vágynak másra, mint őszinte odafigyelésre. Erre ad lehetőséget ez a módszer, és ebben segít a mediátor.

Kinek ajánljuk?
Azoknak, akik konfliktusban vannak, amit hatékonyan legkevesebb sérüléssel szeretnének megoldani. Akik számára fontos az a kapcsolat és szeretnének tenni érte.  Ahol cél a kommunikáció javítása és a mindennapok jobb megélése. Nem egyszerű kamasznak lenni, dr. Vekerdy Tamás hangsúlyozta, hogy az agyban is jelentős változások zajlanak ekkor, és hogy a kamaszra ki lehetne táblázni, hogy „átépítés miatt átmenetileg zárva”. 
 
Program hossza: legalább 2 x 60 perc
 

Árak:

Egyszülős Kártya nélkül: 15.000 Ft / alkalom

Egyszülős Kártyával: ingyenes