Gyermek az asztalnál


Helyszín

Egyszülős Központ

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Jelenleg nem lehet időpontot foglalni.

Programinformációk

Gyermek az asztalnál | 2019. április 9. 17:00
Mit, mikor, mennyit és hogyan egyen a gyermek?
 
Folyton csak virsli, pizza, sültkrumpli? Zöldség, gyümölcs: köszi, nem? Sok anyuka számára mindennapi küzdelmet jelent csemetéje kiegyensúlyozott étkezése.
 
Előadó: Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője.
Antal Emese

 

2005-2012 között 7 éven át volt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, majd 2012-2015 között főtitkára. Az ESPEN (Európai Klinikai Táplálási és Anyagcsere Társaság, Oktatási és Klinikai Gyakorlat Csoport) dietetikus képviselője volt. Tanított a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán, jelenleg a BGE Turizmus és Vendéglátás Tanszék és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának oktatója. Számos tudományos társaság tagja. Publikációival rendszeresen találkozhatunk mind a szakmai mind a laikus médiában.

2016-ban jelent meg nagy sikerű könyve, a Gyermek az asztalnál, amely a 3-15 éves gyermekek táplálkozásával foglalkozik.

Gyakran szerepel ismeretterjesztő televíziós és rádiós műsorban, valamint nyomtatott sajtóban. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója. Számos itthon és külföldön végzett kutatásban vett részt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Program
Az interaktív előadás során szó lesz az óvodás és általános iskolás korosztály leggyakoribb, rossz beidegződéshez vezető táplálkozási szokásairól, azokról a problémákról, amelyekkel a gyakorló szülők, nagyszülők és pedagógusok nap mint nap találkoznak.
Mi lehet a megoldás? Min és hogyan változtassunk? Hogyan oldhatóak meg az étkezési problémák? Ezeket a kérdéseket igyekszem megválaszolni és gyakorlati tippeket adni.
Az előadás közben/után a gyermekeknek interaktív foglalkozást biztosítunk, ami alatt megismertetjük az egészséges táplálkozással a kicsiket.
 
Hozd el nyugodtan gyermekedet is az Egyszülős Központ Asztalához.
Az előadás alatt a gyerkőcöket a témához kapcsolódóan sok-sok érdekesség várja:
- fűzhetnek tésztanyakláncot,
- megrajzolhatják az egészségbiztos tányért,
- de kiderül az is, mennyi cukor van a kólában, mi történik velünk, ha túl sok cukrot eszünk,
- no és zöldség-gyümölcs felismerés is lesz. Te tudod például hogy néz ki az okra?
 
    
 
Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány „Kapcsolj ki” mobilmentes rendezvénysorozata az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.