A DIGITÁLIS VILÁG BÖLCSŐDÉS KORBAN


Helyszín

Egyszülős Központ

1085 Budapest, Üllői út 30.


Időpontfoglalás

Jelenleg nem lehet időpontot foglalni.

Programinformációk

A DIGITÁLIS VILÁG BÖLCSŐDÉS KORBAN | 2019. február 21. (csütörtök) 16:00 - 17:00

Előadók: 

Dr. Gerván Patrícia

 

Dr. Gerván Patrícia: észleléssel és kognitív folyamatokkal, ezek fejlődésével foglalkozó pszichológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Általános Lélektani Tanszék vezetője, oktatója, emellett egy MTA által támogatott kutatócsoport tagja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Koscsóné Kolkopf Judit

 

 

Koscsóné Kolkopf Judit: védőnő, szociális munkás, bölcsőde-pedagógus, intézményfejlesztő. 18 éve dolgozik Budapest VIII. kerületében. Kezdetben mentálhigiénés szakemberként részt vett a hajléktalan ellátásban, majd a kerületi önkormányzat szociális irodájának vezetője lett.  2013 óta a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) intézményvezetője.

 
 
 
 
 
 
 
Kiss Heléna

 

 

Kiss Heléna : 8 éven keresztül gyakorló óvodapedagógus, intézményvezető, neveléstudományi mesterszakos bölcsész. 2017. szeptemberétől a JEB szolgáltatás-koordinátora és a Digitális Honfoglalás szakmai kapcsolattartója, kutatója.

 

 

 

 

 

 

Program:
Talán meglepő a cím, de mint mindent, ezt sem lehet elég korán kezdeni.  Az Alfa generáció tagjai már olyan „térbe” érkeznek, ahol egészen mások az ismeretszerzési, tájékozódási szokások.
Magyarországon eddig nem készült kutatás a bölcsődések otthoni digitális szokásairól, az okoseszközök hatásainak vizsgálatáról.  Az interaktív beszélgetéssel, workshoppal egybekötött előadás keretében egyrészt szeretnénk az érdeklődők téma iránti fogékonyságát mélyíteni.  Másrészt egyértelmű szándékunk a jelenlévők - szülők és bölcsődei, óvodai nevelők – téma iránti érdeklődésének felkeltése, hogy a szakmai és közbeszédben egyaránt szerephez jusson ez az ismeretlen terület. Lehetőségeket és veszélyeket egyaránt rejtenek az infokommunikációs eszközök – az egyensúly megtalálása ugyanolyan fontos az Alfáknak is, mint környezetünk valamennyi generációjának tagjainak.
  
A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.
 
Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány „Kapcsolj ki” mobilmentes rendezvénysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.