Csoportfoglalkozások

A nehéz élethelyzetek feldolgozását segítik a különféle témákban elindított csoportjaink is. Először a relaxáció autogén tréninggel és a leválást segítő csopotot indítjuk útjára. Lesz gyászcsoport, válásfeldolgozást segítő  csoport. Tervezünk csoportot mozaikcsalád témában is, és közösségfejlesztés programunk eredményeként és indulnak majd különféle közösségi csoportok.

Énidő a karanténban

Egyszülős vagy? Otthon egyedül a gyerekekkel? Kikapcsolódnál a hétköznapokból?

A jelenlegi helyzet mindenkit más kihívás elé állít. Ha azt gondolod, hogy igen, ez most ez van, de fókuszáljunk ebben a helyzetben a jóra, a hálára, az összefogásra. Itt a helyed az online csoportos beszélgetéseinken. 

 

Tovább

TAVASZI MEGÚJULÁS PROGRAM

„Közösen könnyebb könnyebbnek lenni!” mottóval április közepétől egy fél éven keresztül futó életmódváltó program indul az Egyszülős Központban. Az életmódváltás középpontjába a közösség motiváló erejét helyezzük, ugyanis meggyőződésünk, hogy a folyamatos kapcsolattartás és a rendszeres személyes összejövetelek újra és újra friss erőt adnak azoknak, akik tenni szeretnének az egészségük megőrzéséért és egészségesebbek, fittebbek, csinosabbak szeretnének lenni.
 

Tovább

Önvédelemi tréning

Védekezz és védelmezz! - önvédelmi workshopunkon olyan gyakorlati technikákat sajátíthatsz el,  mely egy esetleges utcai konfliktushelyzetben segítségedre lehet a fizikai bántalmazással szemben, akár önmagad, akár mások megvédésére.  A megszerzett ismeretek birtokában emellett olyan magabiztosságra is szert tehetsz, amivel az említett konfliktusokat akár távol is tudod tartani magadtól.
 
Tovább

Beszéljük meg, de hogyan? - gyermek csoport

Az 5 alkalmas csoportfoglalkozás a elősegíti a pozitív változást a szociális viselkedés és a kooperációs készségek területén. Nyelvi és egyéb kommunikációs készségek fejlesztése (verbális, nonverbális kommunikáció).
Segíti a gyermekeket abban, hogy képesek legyenek felmérni valódi szükségleteiket és határaikat. Fejeszti az érzelmi intelligenciát. Segíti a jól működő társas kapcsolatok kialakítását, sikeres együttműködést a felnőttekkel és a kortársakkal egyaránt.
 

Tovább

BESZÉLJÜK MEG! DE HOGYAN?

A mindennapi élet egyik legnagyobb nehézsége az együttműködést, egymás megértése és elfogadása. Az 5 alkalmas szülői tréning központi témája: amennyiben én jól vagyok és erős vagyok, akkor a szülői jelenlétem is ennek megfelelő.

Tovább

"Saját utak" - Leválófélben a gyermekem. Hogyan tudom ezt jól kezelni?

 

 Az egyszülős családtípus velejárója, hogy a szülő a gyerek leválásának problémájával gyakran magára van utalva.
 Programunk egyik célja, hogy a leválással kapcsolatos feszültségekre a résztvevők rálássanak és a kitekintésben segítséget kapjanak.

Tovább

„Mozaik a családom” – szülőcsoport mozaikcsaládban élőknek

Csoportban minden sokkal könnyebb. Az ember megélheti, hogy nincs egyedül a problémájával, hogy mások is járnak hasonló cipőben, mint ő. Olyan közegben, ahol mindenki megélte azt, amit mi, nem kell magyarázkodni, hiszen a csoport tagjai értik miről beszélünk.

Tovább

Pilates

Tornázz velünk az Egyszülős Központban. Nagy Patrícia Pilates oktató segítségével kimozogjuk magunkból a hét során felgyülemlett streszt, közben pedig elsajátítjuk a szép tartás és tudatos mozgás alapjait.

Tovább

Pozitív Fegyelmezés Tanfolyam Egyedülálló Szülőknek

A Pozitív Fegyelmezés a magabiztos, felelősségteljes, tisztelettudó, másokkal is törődő és egyben önálló gyerekek nevelése. Ehhez a büntetés helyett, hosszú távon hatékony, kedves és határozott gyereknevelési eszközöket tanulhatjuk meg az Egyszülős Központban.

Tovább

Jelel a Babám

Sokszor látod a babád szemében, hogy úgy mondana valamit, de nem tudod megfejteni, hogy mit szeretne?
Szeretnéd, ha kevesebbet sírna, és többet mosolyogna?
Szeretnéd, ha még szorosabb, bensőségesebb lenne gyermekeddel a kapcsolatotok?
Pillants bele babád gondolataiba!

Tovább